5 Grunner til å velge et BONEBRIDGE implantat

 In Nyheter, Uncategorized @nb

BONEBRIDGE eller BAHA? Hvis du velger et benledende implantat, er det mange ting du må tenker over. Hver løsning har sine egne fordeler og ulemper – den beste måten å finne ut hvilken som er best for deg, er å forstå hvordan de fungerer.

Hvordan fungerer benledning?

Benledning er en annen måte å høre på. Det betyr at lydvibrasjoner sendes inn til ditt indre øret, også kalt cochlea, gjennom benet i hodet ditt.

Skjekk ut dette innlegget for å forstå mer om denne fantastiske teknologien (på engelsk).

Typer av benledende implantater

Ikke alle benledende høreapparater er implantater. Det finnes også ikke kirurgiske løsninger, slik som hodebånd eller den revolusjonerende ADHEAR, som kun setter bak øret ved hjelp av et spesialutviklet plaster.

Men benledende implantater betyr at man må gjøre et lite kirurgisk inngrep for å kunne stimulere rett inn i benet, da dette er den mest effektive metoden å gjøre benledning på.

Du trenger framdeles et høreapparat som sitter på utsiden av hodet og som er festet på en eller annen måte til selve implantatet. Det finnes tre typer av benledende implantater:

En BAHA er mer eller mindre en metallskrue som borres fast i benet på hodet ditt. Enden av skruen stikker ut igjennom huden hvor et høreapparat blir klikket på. Høreapparatet vibrerer noe som fører til at skruen vibrerer, som igjen fører til at benet i hodet vibrerer, og lydbølger sendes til cochleaen slik at du kan høre.

En magnetisk BAHA er en liknende teknologi. En skrue blir borret inn i hodet. Men istedenfor at skruen går igjennom huden festes det en liten metallplate på skruen. Huden gror igjen over metallplaten. Høreapparatet sitter på utsiden av hodet og sitter fast ved bruk av sterke magneter. Når høreapparatet viberer begynner huden å vibrere, så metallplaten, så skruen og til slutt benene som sender lydbølgene inn til Cochlea.

Et aktivt benledningsimplantat, som BONEBRIDGE, blir implantert i benet og huden gror igjen over implantatet. Slik som en magnetisk BAHA så sitter høreapparatdelen utenpå hodet ved hjelp av magneter. Men i motsettning fra magnetiske BAHA, er det ikke høreapparatet som vibrerer men selve implantatet. Dvs at høreapparatet sitter i ro og sender trådløse elektroniske signaler igjennom huden til implantatet. Implantet har en vibrerende del som gjør at benet vibrerer og som sender lydbølgene til Cochlea.

5 Gode grunner til å velge BONEBRIDGE

1.      BONEBRIDGE har et lite og lett hørepparat

Siden høreapparatet til BONEBRIDGE ikke trenger å vibrere, kan den være mye tynnere og lettere enn andre benledende høreapparater. Den trenger kun 1 batteri og en computer chip, som konventerer lydbølgene til trådløse elektriske signaler som sendes til implantatet

Det siste høreapparatet til BONEBRIDGE heter SAMBA og er kun 10mm høyt og veier 9 gr. med batteri

Den er så liten at man nesten ikke merker at man har den på.

 

2.      BONEBRIDGE er bra for huden din

Med et regulært BAHA system stikker skruen ut gjennom et åpent sår i huden på hodet. Dette gjør at det er stor risiko for hudinfeksjoner – faktisk viser studier at 70% av alle barn opplever hudkomplikasjoner med deres BAHA skrue.

Magnetiske BAHA brukere får også ofte hudproblemer da høreapparatet skal sitte veldig tett og hardt opp mot huden, ellers klarer vibrasjonene fra høreapparatet ikke å nå benet. På grunn av dette er magnetene på BAHA tvunget til å presse huden din fire ganger mer enn med et BONEBRIDGE system. Dette konstante presset på huden mellom 2 magneter kan føre til irritasjon og sår hud, noe som gjør at det er smertefullt å ha på høreapparatet.

Med BONEBRIDGE høreappat, SAMBA, så må ikke huden din presses så hardt, slik at huden din blir ikke presset og irritert på samme måte. Grunnen til dette er at høreapparatet sitter i ro og kun skal videreføre de elektriske signalene. Dermed blir den nødvendige magnetkraften for å holde høreapparatet fast kraftig redusert noe som gjør at du kan bruke høreapparatet ditt hele dagen lang.

 

3.      BONEBRIDGE 2 er det mest avanserte aktive benledende implantatet på markedet

MED-EL utviklet det første «under huden» benledningsimplantatet: Det orginale BONEBRIDGE implantatet var det første av dens slags og ble lansert tilbake i 2012. Nå i 2019 lanserer vi BONEBRIDGE 2 implantatet som framdeles er den eneste av sitt slag. Så vi har siden 2012 arbeidet sammen med våre brukere og helsepersonal over hele verden til å finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer. All denne erfaringen har vi pakket sammen i vår siste generasjon av BONEBRIDGE implantater. For deg så betyr dette at du kan dra nytte av den meste avanserte benledende teknologien der ute.

 

4.      BONEBRIDGE er det eneste vanntette benledningsimplantatet

Det er riktig! BONEBRIDGE er det eneste vanntette benledningssystemet på markedet. Dette betyr at du kan svømme, være på stranden eller ta en bad og høre verden samtidig.

Du bruker helt enkelt et SAMBA WaterWear deksel som du tar over SAMBAen og så kan du hoppe uti. SAMBA vil forbli tørr og ren mens du svømmer eller bader.

Og en ting til! Siden BONEBRIDGE ikke gir deg et åpent sår, setter du deg heller ikke i faresonen om å får hudproblemer fra vannet du bader i.

 

5.      BONEBRIDGE gir en meget god lydkvalitet

Forestill deg at du er i et tomt rom og du snakker til noen. Plutselig kan du høre tydelig hva de sier. Så går du til neste rom og lukker døren og det blir pluteslig mye vanskeligere. Dette skjer fordi lydvibrasjonene nå må gå igjennom en dør får å nå den andre personen.

Dette samme prinsippet gjelder for benledende implanter. Hvis ditt benledende implantat kan overføre vibrasjoner direkte til benet ditt – kjent som direkte lydoverføring – da vil du få en bedre lydkvalitet. Men hvis du legger en «dør» i mellom så blir det vanskeligere å høre. En magnetisk BAHA har en «dør»: huden. Når lydvibrasjonene går over fra høreapparatet gjennom huden til benet blir de svakere og det er vanskligere å oppnå samme lydkvalitet.

BONEBRIDGE implantatet bruker direkte lydoverføring slik at benet blir direkte påvirket av vibrasjonene, da vibrasjonene ikke må gå igjennom huden. Uten en «dør» i veien får du tilgang til en meget bra lydkvalitet fra din BONEBRIDGE og du kan høre optimalt hele tiden.   

 

1 Jonathan Mark Fussey, Emilie Harterink, Jaspreet Gill, Anne Child-Hymas, Ann-Louise McDermott (2018):  “Clinical outcomes following Cochlear™ BIA300 bone anchored hearing aid implantation in children”. International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology 111 (2018) 89–92.

2 Data on Baha Attract: Briggs et al.: Clinical Performance of a New Magnetic Bone Conduction Hearing Implant System: Results from a Prospective, Multicenter, Clinical Investigation. Otol Neurotol, 2015 Jan. Data on BONEBRIDGE: MED-EL internal measurements.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0