Fem grunde til at få et BONEBRIDGE ben-lednings implantat

 In Nyheder, Uncategorized @da

BONEBRIDGE eller BAHA? Hvis du skal vælge et ben-ledningsimplantat, er der flere overvejelser du bør gøre dig. Hver løsning har sine styrker og svagheder – den bedste måde at finde ud af, hvilken løsning der passer dig bedst, er ved at forstå hvordan de forskellige produkter fungerer.

Sådan fungerer hørelse via ben-ledning

Ben-ledning er en alternativ måde at høre på. Det gøres ved at sende lydvibrationer gennem knoglerne i dit kranium, direkte til dit indre øre, hvor cochlea opfanger vibrationerne.

Læs dette indlæg for at finde ud af mere om denne fantastiske teknologi!

Typer af ben-ledningsimplantater

Ikke alle ben-lednings høreapparater er implantater. Der er også ikke-kirurgiske løsninger, såsom pandebånd eller det revolutionerende ADHEAR, som udelukkende bæres på ydersiden af ​​hovedet.

Ben-ledningsimplantater kræver en lille operation, for at placere en enhed direkte i forbindelse med kranieknoglerne. Du bærer stadig en lydprocessor på ydersiden af ​​dit hoved, som på forskellig vis er forbundet med implantatet. Der er tre typer af ben-ledningsimplantater:

BAHA er dybest set en metalskrue, der bores ind i knoglen. Enden af ​​skruen, kaldet ”abutment”, stikker ud gennem huden, og herpå fastgøres en lydprocessor. Lydprocessoren vibrerer, hvilket får skruen til at vibrere, som derefter får knoglerne til at vibrere og sender lydbølger til cochlea.

Magnetisk BAHA er en noget tilsvarende teknologi. Der bores stadig en skrue ind i knoglen. I stedet for at have et ”abutment” for enden af ​​skruen, er der imidlertid en lille metalplade. Huden heles fuldstændigt over denne metalplade. lydprocessoren bæres på ydersiden af ​​hovedet og holdes på plads over pladen, ved hjælp af stærke magneter. Lydprocessoren vibrerer, hvilket får huden til at vibrere, hvorefter pladen og skruen får knoglen til at vibrere, og dette sender igen lydbølger til cochlea.

Et aktiv ben-ledningsimplantat, som BONEBRIDGE, implanteres i knoglen, og huden heles fuldstændigt over det. Ligesom med magnetisk BAHA holdes lydprocessoren på plads over implantatet ved hjælp af en magnet. I modsætning til magnetisk BAHA, er det imidlertid ikke lydprocessoren der vibrerer, men selve implantatet. Lydprocessoren sender trådløse elektroniske signaler gennem huden til implantatet. Implantatet vibrerer derefter, hvilket får knoglerne til at vibrere og sender lydsignaler til cochlea.


Fem grunde til at få BONEBRIDGE

 

  1. BONEBRIDGE har en mindre og lettere lydprocessor

Da BONEBRIDGE lydprocessoren ikke vibrerer, kan den være meget tyndere og lettere. Den har kun brug for et batteri og en computerchip, der konverterer lyd til de trådløse elektriske signaler, der sendes til implantatet.

Den nyeste BONEBRIDGE-lydprocessor, SAMBA, er kun 10 mm høj og vejer 9 gram incl. batteri. Den er så lille, at du knap nok bemærker, at du har den på!

 

  1. BONEBRIDGE er skånsom mod din hud

En lille og let lydprocessor er ikke den eneste grund til at vælge BONEBRIDGE.

Med traditionel BAHA stikker ”abutmentet” ud gennem et åbent sår i huden. Dette medfører let hudinfektioner – faktisk viser undersøgelser, at over 70% af børnene får hudkomplikationer med deres BAHA1.

Brugere af det magnetiske BAHA har ofte hudproblemer. Lydprocessoren skal trykkes ret hårdt mod huden, ellers når vibrationer fra lydprocessoren ikke knoglen. På grund af dette, er magneterne på en magnetisk BAHA nødt til at sætte huden under stort pres – faktisk hele fire gange så meget pres som BONEBRIDGE-magneterne2. Dette konstante tryk af huden mellem to magneter kan skabe ømme pletter og hudirritation hos brugere af magnetisk BAHA, hvilket gør det smertefuldt at bære sin lydprocessor.

BONEBRIDGEs lydprocessor behøver ikke blive presset så hårdt mod huden, så huden bliver ikke trykket og irriteret på samme måde. Dette betyder, at du komfortabelt kan bære din lydprocessor hele dagen, hvilket giver dig god hørelse hele dagen lang!

 

  1. BONEBRIDGE er det mest avancerede aktive ben-ledningsimplantat

MED-EL var banebrydende med ”under-the-skin” ben-ledningsimplantater: Det originale BONEBRIDGE-implantat var det første af sin type og blev lanceret tilbage i 2012. I tiden siden, har vi samarbejdet med brugere og professionelle for at finde ud af, hvad der fungerer godt, og hvad der kunne forbedres. Al denne viden er brugt i vores seneste generation af BONEBRIDGE-implantater. Ydermere er BONEBRIDGE det eneste aktive ben-ledningsimplantat, der allerede findes i sin anden generation. For dig betyder det, at du kan drage fordel af den mest avancerede ben-ledningsteknologi.

 

  1. BONEBRIDGE er det eneste vandtætte ben-ledningsimplantat

Det er rigtigt, BONEBRIDGE er verdens eneste vandtætte ben-ledningsløsning! Det betyder, at du kan svømme, tilbringe tid på stranden eller bare tage et bad og høre verden på samme tid.

Du putter ganske enkelt bare din SAMBA-lydprocessor i et vandtæt WaterWear cover og hopper derefter lige i. Din SAMBA vil forblive fin og tør, mens du nyder at svømme, dykke eller bare har det sjovt i vandet.

Hvad vigtigere er at, fordi BONEBRIDGE ikke efterlader dig med et åbent sår, risikerer du heller ikke hudinfektioner via vandet.

 

  1. BONEBRIDGE giver fantastisk lydkvalitet

Forestil dig, at du er i et tomt rum, og du taler med nogen. Du kan høre helt klart, hvad de siger. Så går du ind i det næste rum og lukker døren, så bliver det pludselig meget sværere, fordi lyden skal ”gennem” den lukkede dør, for at komme fra den anden person til dig.

Det tilsvarende princip gælder for ben-ledningsimplantater. Hvis dit ben-ledningsimplantat kan overføre vibrationer direkte til knoglen – kendt som direkte lydoverførsel – får du en klarere lydkvalitet. Men hvis du sætter en “dør” i vejen, bliver det sværere at høre. En magnetisk BAHA har en “dør” – nemlig huden. Når lydvibrationer passerer fra lydprocessoren gennem huden til knoglen, bliver de svagere, og det er derfor sværere at opnå den samme lydkvalitet.

BONEBRIDGE implantatet bruger direkte lydoverførsel til at vibrere knoglen direkte – vibrationerne passerer ikke gennem hud. Uden nogen “døre” i vejen, kan du opleve stor lydkvalitet fra din BONEBRIDGE, og høre dit bedste på alle tidspunkter.

 

1 Jonathan Mark Fussey, Emilie Harterink, Jaspreet Gill, Anne Child-Hymas, Ann-Louise McDermott (2018): “Kliniske resultater efter Cochlear ™ BIA300 implantation af høreapparat i knogler hos børn”. International Journal of Pediatric Otorhinolaryngology 111 (2018) 89–92.

2 data om Baha-tiltrækning: Briggs et al .: Klinisk ydeevne for et nyt magnetisk ben-lednings høringsimplantatsystem: Resultater fra en potentiel, multicenter, klinisk undersøgelse. Otol Neurotol, 2015 jan. Data om BONEBRIDGE: MED-EL interne målinger.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0