MED-EL lanserar ett nytt digitalt hjälpmedel för surfplatta som revolutionerar otologisk kirurgi – OTOPLAN.

 In Nyhet, Startsida

OTOPLAN tillåter kirurger att konstruera individuella 3D rekonstruktioner av patienters unika anatomi av innerörat vilket bland annat underlättar valet av elektroder inför operation.

MED-EL – producent av hörselimplantat och hörsellösningar, och CAScination – specialister inom kirurgiska instrument och medicinska robotar, har nu lanserat en revolutionerande programvara som bland annat underlättar arbetet med att välja rätt elektrod för varje unik patient.

OTOPLAN är ett banbrytande hjälpmedel som möjliggör för kirurger inom otologi att kartlägga patienternas individuella anatomi, redan innan operationen börjar. Programvaran som finns tillgänglig för surfplatta använder sig av datortomografi och ger skräddarsydda 3D modeller vilket möjliggör en överlägsen planering inför operationen jämfört mot dagens teknik.

  • OTOPLAN är resultatet av flera års samarbete med CAScination för att utveckla nästa generations kirurgiska instrument. Att ge kirurger möjligheten att i 3D kartlägga varje individuell patients anatomi av innerörat, gör att de i förväg kan ta beslut för att planera bästa möjliga resultat, säger MED-ELs VD Ingeborg Hochmair.

OTOPLAN ger kirurger bra information för bättre planering och beslutsprocess. I samband med en CI operation möjliggör OTOPLAN visualisering av det optimala elektrodutförandet för varje unik patient.

  • Alla människor har en unik anatomi i cochlean, både form och storlek. Därför har denna portabla teknik förmåga att revolutionera otologiska ingrepp och ge kirurgen en skräddarsydd plan för varje patient, säger Boris Jurisic, klinisk support på MED-EL Nordic.

OTOPLAN är godkänt för länder med CE-märkning. För mer information, besök: www.otoplan.ch

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0