Bekanta dig med RONDO 2: It’s Never Been Easier™

 In Nyhet

Vi är glada att kunna berätta allt du vill veta om något som sätter en helt ny standard inom ljudprocessorer för cochleaimplantat —RONDO 2. Vår senaste ljudprocessor är den enda på marknaden som laddas trådlöst. Du kan ta farväl av att byta batterier och RONDO 2 erbjuder dig upp till 18 timmar av bekymmersfritt hörande!

Vad är RONDO 2?

RONDO 2 är vår helt nya ljudprocessor till  MED-EL cochleaimplantat. Den är en helt trådlöst laddbar device, den allra första i världen i sitt slag. RONDO 2 är en allt-i-ett ljudprocessor, vilket innebär att spolen med magneten, batteriet, och kontrollenheten kombinerats i en enda kompakt design som bärs bekvämt med fritt öra. RONDO 2 är vår andra generation av RONDO, introducerad 2013—och som då var den allra första allt-i-ett ljudprocessorn.

Vad skiljer RONDO 2 jämfört med alla andra  ljudprocessorer?

RONDO 2 är den första ljudprocessorn någonsin med ett inbyggt uppladdningsbart batteri som kan laddas trådlöst.  Det innebär att det är slut med att köpa, och byta batterier! Placera bara RONDO 2 på ladd-plattan över natten och vakna med en helt laddad RONDO 2—och en hel dags hörande.

Vem kan använda RONDO 2?

RONDO 2 är kompatibel med alla MED-EL multi-kanals cochleaimplantat de senaste 25 åren.  Alla som har MED-EL SYNCHRONY, CONCERTO, SONATA, PULSAR, C40+, eller C40 interna implantat kan använda RONDO 2.

Hur liten är RONDO 2?

RONDO 2 är otroligt liten och kompakt, med en längd på endast 46.8 mm, och en bredd på 35.9 mm, och med endast 11.7 mm tjocklek. Den väger så lite som 14.5 gram, och är 17% lättare än den föregående RONDO. Den har en liten, kompakt, och slimmad design, och kan döljas helt under håret.

RONDO 2 ger med sin lättviktsdesign en perfekt användarkomfort hela dagen. Personer som använder glasögon kommer verkligen tycka om designen.

Hur laddas RONDO 2 och hur länge varar batteriet?

RONDO 2 innehåller ett integrerat lithium-ion batteri som laddas trådlöst med en ladd-platta, utan att man behöver byta batterier! 4 timmars laddning ger upp till 18 timmar batteritid—perfekt för laddning över natten. En så lång batteritid är möjlig även med högprestanda-inställningar eller  trådlösa hjälpmedel.

RONDO 2:s trådlösa ladd-platta ström- försörjs med USB via en kompatibel nätadapter eller via dator. Vi vet att saker ibland kommer bort, så även en ladd-platta. Därför är RONDO 2 också tillgänglig med ett Mini Battery Pack som möjliggör att du kan driva den med ett vanligt AAA batteri. Den här back-up möjligheten ger dig ca 35 timmars ytterligare lyssningstid.

Vilka färger kommer RONDO 2 i?

Oavsett om du vill visa vem du är, eller bära din processor osynligt, erbjuder ett antal färger och designskal till RONDO 2 stora stylingmöjligheter. Du kommer hitta din favorit!

RONDO-skalen finns i fem neutrala färger från grå, till brun, till svart, och dessa är vardera tillgängliga i matt eller blank finish. Dessutom finns 24 designskal med hårmönster som får RONDO 2 att smälta in med alla hårnyanser, inklusive vitt, blont, rött och svart.

Du som gillar att bära din processor som ett utropstecken, kommer ha fullt upp med att välja din favorit bland alla färgstarka och coola designskal—det finns så många möjligheter! Du kan vråla med vilda djur, eller leka med pirater och prinsessor, eller bara vara stilfull med mönster av tartan eller slipat glas.

Hur kan man bära RONDO 2?

RONDO 2 har en rad möjligheter för ytterligare fixering! De är: clip att fästa i kläder, clip att fästa i håret, GripWear, Activity Clip, Fixation Loop för glasögon, och Sports Headband.

Hur kan jag ansluta RONDO 2 till min smartphone, musikspelare, TV, etc.?

RONDO 2 kan ansluta sömlöst till  Bluetooth halsslingor och T-slingor för att ge dig bästa möjliga lyssning i bullriga miljöer, såsom familjesammankomster eller  i restauranger. De olika hjälpmedelslösningarna kan streama ljud till din RONDO 2 från din smartphone, musikspelare, TV och så vidare! Eftersom dessa lösningar använder Bluetooth och Telespoleteknik, behöver du inte oroa dig över att uppgradera till den senaste smartphone-mjukvaran eller att din telefon ska vara kompatibel. Bluetooth halsslingor såsom Quattro 4.0 eller Artone 3 MAX fungerar med alla Bluetooth-förberedda devicer, inklusive iPhone, Android, och de flesta andra smarpthone.

Mini Battery Pack är ännu en anslutningsmöjlighet. Dessa olika anslutningsmöjligheter gör att RONDO 2 är enkel att ansluta till nästan alla externa ljudkällor.

Är RONDO 2 vattentålig?

Ja, RONDO 2 har en stänksäker design som skyddar den mot svett och annan fukt, så du behöver inte oroa dig för regn. Med WaterWear för RONDO 2, kan du simma och bada hela dagen i pooler, sjöar, hav, och så vidare, utan att behöva avbryta och byta batterier!

RONDO 2 är även dammskyddad och klarar svett, vilket gör den mycket pålitlig och att den kräver minimalt med underhåll. Tork-kit behövs inte till RONDO 2 tack vare dess stänksäkra design.

Hur enkelt kan man ändra inställningar?

RONDO 2 är den enklaste processorn att använda någonsin, så den är idealisk för alla som vill undvika att behöva pilla med en massa knappar, eller att byta batterier. RONDO 2 har en enkel av/på knapp. Den har en rundupptagande mikrofon och är designad för hands-free manövrering med Automatic Sound Management. Detta minimerar behovet att ändra inställningar med din fjärrkontroll. Denna enkla hantering kan vara särskilt värdefull för barn, eller för alla med begränsad syn eller handmotorik.

Om du ändå vill ändra inställningar, så kan du använda den enkla och tydliga  FineTuner fjärrkontrollen för att anpassa RONDO 2 till specifika situationer.

Hur god är RONDO 2:s ljudkvalitet?

RONDO 2 är försedd med Triformance, vår unika teknologi som levererar en CI hörsel, så nära det bara går till naturlig hörsel. För att få veta mer om detta, kan du framöver läsa om Triformance i vårt Triformance teknologi inlägg.

Det är viktigt att komma ihåg att den interna delen, implantatet är den mest betydande faktorn för ljudkvaliteten hos ett cochleaimplantat-system. Det är därför vi erbjuder det största utbudet av flexibla elektroder för att kunna erbjuda CI hörsel så nära naturlig hörsel det bara är möjligt.

Kostar det mindre att använda RONDO 2, jämfört med andra ljudprocessorer?

Eftersom det inte krävs några kablar eller engångsbatterier till RONDO 2, så är underhållskostnaden minimal. RONDO 2 är faktiskt med sin kostnadseffektiva design och teknologi, en av de mest prisvärda CI ljudprocessorerna, eftersom den praktiskt taget inte har några dagliga driftkostnader!

Behöver du en snabb repetition? Här kommer alla viktiga aspekter du behöver  veta om RONDO 2:

Hur beställer jag RONDO 2, eller hur får jag veta mer?
Kontakta någon av våra experter för mer info: https://www.medel-nordic.com/kontakt/
Comments
  • Bengt
    Svara

    Hur ansluter jag mobilen om jag vill använda Rondo 2 och tala i telefon under bilkörning?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0