MED-EL lanserar världens första cochleaimplantat med trådlös laddning

 In Startsida

RONDO 2MED-EL lanserar världens första ljudprocessor för cochleaimplantat med trådlös laddning. RONDO 2 använder en banbrytande design som gör att användaren slipper att regelbundet byta batterier vilket gör enheten enkel att använda, mer kostnadseffektiv och miljövänlig.
Den trådlösa laddningen ger användaren möjligheten att ladda implantatet med 18 timmars batteritid på fyra timmars laddning, vilket ger användaren en hel dags hörsel efter att ha laddat över natten. RONDO 2 är den externa delen av implantatet som fäster magnetiskt på huvudet och fungerar som en ljudprocessor som plockar upp och överför ljud till det interna implantatet. RONDO 2 kombinerar sändarspole, kontrollenhet och strömkälla på ett unikt sätt i en och samma enhet – en enhetsprocessor – det innebär att den kan bäras med glasögon eller döljas helt under håret.

RONDO 2 och alla dess tillbehör kommer att vara tillgängliga i Sverige från och med början av 2018.

Läs mer om RONDO2 »

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0